Edifici on s'ubica la delegació del govern de la Generalitat a Brussel·les (ACN)
Edifici on s'ubica la delegació del govern de la Generalitat a Brussel·les (ACN)

El govern espanyol tanca l'oficina de la Generalitat a Brussel·les

El Ministeri d'Exteriors ha enviat un burofax als treballadors on deia que la tancaven per "evitar possibles aglomeracions"; s'ha tornat a obrir dijous al matí

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha enviat aquest dimecres al matí un burofax a tots els treballadors de la delegació de la Generalitat a Brussel·les en què els comunica el tancament de l'oficina i els envia a casa.

En el burofax, enviat pel Ministeri d'Afers Exteriors, s'especifica que el tancament és "fins a nova ordre".

Fonts del govern espanyol han confirmat la notícia, i han especificat que s'ha fet per "evitar possibles aglomeracions":


El govern espanyol ha assegurat que aquest dimarts i des de la delegació es va convocar la reunió entre Roger Torrent i Carles Puigdemont "sense autorització ni informació a la Conselleria".

Finalment, la reunió entre Torrent i Puigdemont s'ha fet al Centre Maurits Coppieters, l'agrupació de partits nacionalistes i independentistes europeus, després que el govern espanyol prohibís celebrar-la a la delegació de la Generalitat.

Fonts del govern espanyol han dit després que no hi ha intenció de "mantenir el tancament", però no han precisat quan volen tornar a obrir la delegació.

24 hores tancada

Finalment la delegació s'ha tornat a obrir aquest dijous, i només ha estat tancada durant 24 hores: els treballadors d'aquestes oficines, situades a la Rue de la Loi -"carrer de la llei", en català-, s'han reincorporat a la feina al matí amb normalitat.

 

ARXIVAT A:
Article 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut