Torres d'alta tensió
Torres d'alta tensió (ACN)
Madrid

El govern espanyol suprimeix un impost de la llum per reduir un 2,5% el rebut

RedaccióActualitzat

El govern espanyol suspendrà l'impost del 7% de la generació elèctrica per alleugerir la factura elèctrica dels consumidors, segons ha assegurat la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera.

Es tracta d'un impost aprovat el 2012 pel govern del PP, i que l'executiu de Sánchez eliminarà amb l'objectiu de reduir de manera imediata la factura de la llum.

"És la mesura més adequada i encertada per enviar un senyal per part del govern i alleugerir la factura del consumidor en un moment en què no pot ser ell qui carregui amb el pes".

La mesura es traduirà en una rebaixa, aproximadament, del 2,5% en la factura que paguen les famílies, segons ha calculat el govern espanyol.

L'exministre José Manuel Soria va introduir l'impost fa sis anys per equilibrar els ingressos i els costos del sistema elèctric. Es tracta d'un 7% que es carrega a les centrals elèctriques, que després ho repercuteixen en el preu de mercat.

Teresa Ribera ha comparegut en comissió al Congrés dels Diputats, on ha assegurat que "les pròximes setmanes" abordaran un paquet de mesures per afrontar l'espiral alcista del peu de l'electricitat.

Aquest paquet inclouria la garantia de cobertura als consumidors més vulnerables, millorant el bo social elèctric i creant un nou bo per a calefacció.

 

ARXIVAT A:
EnergiaPobresa energèticaEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut