Madrid

El govern espanyol subvenciona la compra de vehicles elèctrics

El govern espanyol aprova un reial decret per subvencionar la compra de cotxes elèctrics mitjançant preus més baixos i facilitant la recàrrega de bateria. Aquesta subvenció estarà vigent fins al novembre del 2011.

Actualitzat
Aquest divendres, el Consell de Ministres ha aprovat un reial decret amb el qual vol impulsar la compra de vehicles elèctrics. El decret desenvolupa un sistema de subvencions directes del 25% del cost del vehicle (abans d'impostos) fins a una despesa màxima de 6 milions d'euros. Aquestes subvencions estaran dirigides a tots els usuaris particulars i privats i a totes les gammes de vehicles establint diferències segons les tarifes.

La subvenció pot suposar una despesa general de fins a 72 milions d'euros i té com a termini màxim el novembre del 2011.

Amb aquesta decisió es vol fomentar la compra d'aquest tipus de vehicles, ja que fins l'any passat només n'hi havia 400 en circulació a les carreteres espanyoles, segons dades de la companyia de lloguer de vehicles ARVAL. Les poques compres de cotxes elèctrics eren resultat sobretot del preu, que oscil·lava entre els trenta mil i els quaranta mil euros, i de la poca durada de la bateria, només 150 quilòmetres.

El vicepresident del govern, Rubalcaba, arran del decret, ha anunciat dues mesures per combatre aquests problemes. En primer lloc, la reducció del preu del vehicle, "supervall", es farà a través de les subvencions, i també es fomentarà el desenvolupament reglamentari de l'activitat de nous gestors de càrregues de bateria del sistema.

Les ajudes seran gestionades per part dels agents de vendes que s'adhereixin al pla d'ajudes amb la col·laboració del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, prèvia sol·licitud dels usuaris interessats.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut