El govern espanyol respon a Iglesias que ningú li marca el calendari

La portaveu assegura que no es plantegen ara com ara avançar les eleccions

Actualitzat

El govern espanyol no es planteja ara com ara avançar les eleccions i assegura que ningú no li marca el calendari. És la resposta de l'executiu al líder de Podem, Pablo Iglesias, que, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", ha dit que veu a prop els comicis perquè Sánchez no té prou suports per aprovar els pressupostos.

Així s'ha expressat la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa:

"No ens sentim presoners de cap opinió. El govern manté la seva agenda."

Les declaracions d'Iglesias no han agradat gaire a l'executiu espanyol. Celáa ha deixat clar que Iglesias és "lliure de fer consideracions" sobre la necessitat d'un avançament electoral o no, però que l'únic que té potestat per decidir-lo és Pedro Sánchez.

La portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa (EFE)

Celáa manté que treballen per aprovar-los, però aquesta vegada ja sense posar la famosa data de la setmana següent al pont de desembre.

"Seguim treballant. Serà el Consell de Ministres qui, quan estudiï el resultat d'aquesta feina, prendrà la decisió. Ens continuem movent en el pla A, que és l'aprovació i hi ha temps."

També és cert que dins de l'executiu espanyol s'estan plantejant si és adient presentar uns pressupostos que fracassin a la votació.

El govern espanyol insisteix que hi ha altres maneres de governar, com les lleis i els decrets.

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasUnides PodemPSOEPressupostos Generals de l'Estat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut