El Senat en una imatge d'arxiu
El Senat en una imatge d'arxiu
Madrid

El govern espanyol respon a Compromís que no té protocol per a una apocalipsi zombi

Compromís va preguntar: "Quins protocols té adoptats el govern davant la possibilitat d'una apocalipsi zombi?"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol no té "cap protocol específic" per afrontar la fi del món o l'apocalipsi zombi, sobre la qual cosa "es podria fer poca cosa", admet. D'aquesta manera, ha respost a la pregunta "Quins protocols té adoptats el govern davant la possibilitat d'una apocalipsi zombi?" que va fer el senador territorial de Compromís Carles Mulet al govern espanyol per denunciar la "política d'incomunicació del govern espanyol des de la Secretaria d'Estat de Relacions amb les Corts. Amb to sorneguer i tirant de diccionari, l'executiu espanyol respon:

"Informa la seva senyoria que no disposa de protocols específics per a aquesta eventualitat, entre d'altres motius perquè poc es pot fer arribat aquest moment".

Una accepció d'"apocalipsi", afegeix amb to sorneguer l'executiu, és "catàstrofe propera a la destrucció total per agents naturals o humans", segons recull la Reial Acadèmia Espanyola. En aquest cas, el govern respon:

"Espanya disposa d'un sistema global de procediments concrets i de protocols de prevenció de les emergències, tant en l'àmbit de la protecció civil, en què participen el conjunt de les administracions públiques, com en el de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat."

Davant la possibilitat que l'apocalipsi sigui zombi defineix la paraula "zombi": "persona que se suposa morta i reanimada per art de bruixeria amb la finalitat de dominar la seva voluntat". I respon:

"Davant la voluntat enunciada per la seva senyoria que una hipotètica apocalipsi sigui protagonitzada per aquest tipus d'éssers, no ha adoptat cap protocol específic més enllà dels prèviament assenyalats, donada la dubtosa probabilitat d'una circumstància semblant sota aquestes premisses".


En la segona accepció de "zombi", "encantat, que es comporta com un autòmat", segons la RAE, conclou:

"Espanya i les seves administracions públiques disposen de diverses línies d'actuació, tot i que el govern dubta que aquells que es poguessin trobar en les circumstàncies descrites en la citada definició, per molts que siguin, puguin arribar a protagonitzar una situació d'apocalipsi com per la que s'interessa la seva senyoria".

 

Compromís respon: "Com sap que tots els encantats o autòmats existents no poden portar a una apocalipsi?

Mulet ha presentat un recurs de disconformitat amb la resposta del govern espanyol perquè no respon a una part de la seva pregunta i la "veritablement important", el motiu de la "mala qualitat" de les respostes de l'executiu i el temps que triga a donar-les. I ha afegit:

""Hem vist un altre cop com el govern, o qui es dediqui a respondre als parlamentaris en nom seu, ha mostrat un grau de cinisme altíssim".


Amb tot, el senador de Compromís ha mantingut el to burleta de l'executiu espanyol i ha preguntat quins informes els fan concloure que es pot fer poc davant la fi del món i quin tipus d'emergències contenen els protocols de Seguretat Nacional. I recordant també que "zombi" es defineix com "encantat, que es comporta com un autòmat", pregunta:

"Com sap que tots els encantats o autòmats existents no poden portar a una apocalipsi? A partir de quin nombre d'encantats o autòmats ha valorat el govern que s'arribaria a una situació d'apocalipsi?".

Anar al contingut