Madrid

El govern espanyol respecta i comparteix la decisió de Garzón

La vicepresidenta primera del govern espanyol ha estat l'encarregada de valorar la decisió del jutge Baltasar Garzón de suspendre per tres anys les activitats d'Acció Nacionalista Basca (ANV) i del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK). Ha estat a la roda de premsa després de l'habitual reunió del Consell de Ministres dels divendres. María Teresa Fernández de la Vega ha assegurat que l'executiu central "respecta i comparteix" la decisió de Garzón.

Actualitzat

Segons De la Vega, el jutge de l'Audiència Nacional "ha estat molt clar" en les seves interlocutòries i ha assegurat, a més, que ni ANV ni EHAK "podran percebre absolutament cap subvenció pública".

Per la vicepresidenta del govern espanyol, la suspensió d'activitats no impedeix que els integrants de les dues formacions puguin seguir als seus escons, tot i que només tindran grup en l'àmbit del Parlament basc.

"Se'ls impedeix actuar com a grup fora de la institució parlamentària i se'ls impedeix utilitzar mitjans i locals públics", ha remarcat De la Vega, que ha afegit que les dues formacions no podran presentar candidatures i que, per tant, les Juntes Electorals no podran proclamar-les el dia 11 i, per tant, no serà necessari impugnar-les.

A més, el jutge ha ordenat el tancament dels seus locals, que se suspenguin totes les ajudes i subvencions i el bloqueig de tots els seus comptes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut