Flors a la Rambla en record de les víctimes
Flors a la Rambla en record de les víctimes

El govern espanyol reconeixerà les víctimes del 17A més enllà del termini d'un any

S'hi ha compromès el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, en una carta enviada a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior es compromet a buscar la fórmula per reconèixer les víctimes dels atemptats del 17 d'agost de l'any passat, un cop passi el termini d'un any que estipula la llei actual. El ministre Fernando Grande-Marlaska ho ha promès a l'alcaldessa Ada Colau en una carta que li ha enviat quan falta un mes perquè es compleixi un any de la massacre.

En aquesta carta, el ministre comunica a l'alcaldessa que en els possibles casos que excedeixin l'any marcat per llei, es buscarà una solució perquè "prevalguin els drets dels afectats per sobre dels terminis legals". Grande-Marlaska respon així a la carta que Colau li va enviar el 4 de juliol, demanant l'ampliació del termini oficial, al·legant que les víctimes topen amb problemes burocràtics o desconeixen els detalls del procés.

El Ministeri de l'Interior ha tramitat fins ara 223 expedients d'ajuda a víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils. N'han resolt 106 dels quals 83 han estat positius.

Des de la Generalitat, El conseller d'Interior, Miquel Buch, creu que la llei no té cap sentit i reclama que es canviï. Ho ha dit en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio":

"A mi no em passa pel cap marcar una data final per quan un es considera víctima. L'estat espanyol, a 364 dies ets víctima del terrorisme i a 366 ja no ho ets"

 

 

Sobre l'1-O, el conseller no sap si la Policia Nacional va fer servir un segon canal de comunicació per no deixar rastre, però demana explicacions a Madrid i diu que ho investigaran.

"El responsable del dispositiu de l'1 d'octubre era precisament Pérez de los Cobos, no era el major Trapero. Jo estaria encantat de la vida, i crec que seria bo per aclarir qualsevol dubte, que el senyor Pérez de los Cobos, que era el responsable, o el ministre Zoido, que era l'últim responsable políticament, sortissin i donessin les explicacions pertinents"

De tot plegat, confia parlar-ne aviat amb el nou ministre Grande-Marlaska, a qui ja ha demanat una reunió.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut