Madrid

El govern espanyol rebaixarà les primes de l'energia solar en un 45% per estalviar 600 milions

Les primes per a energia solar fotovoltaica es rebaixen fins a gairebé a la meitat. El govern espanyol ha aprovat una nova regulació que retalla la prima un 45% si la instal·lació és al terra, un 25% si és en un sostre mitjà i un 5% si és en un sostre petit. Segons l'executiu de Zapatero això suposarà un estalvi de 600 milions d'euros en els pròxims tres anys. L'Associació Empresarial Fotovoltaica critica que és una mesura exagerada i que els discrimina respecte d'altres energies renovables.

Actualitzat
La nova regulació espanyola també limita el dret de rebre primes a 25 anys de vida útil de la instal·lació. A més, aquesta mesura té efectes retroactius. Per tant, aquells que fa anys que tenen la seva instal·lació en marxa veuen com se'ls rebaixa el temps que rebran beneficis del govern.

L'Associació Empresarial Fotovoltaica i l'Associació de la Indústria Fotovoltaica ja han posat el crit al cel per aquests canvi de regulació. Els professionals ja han dit que estudiaran les mesures oportunes per respondre les modificacions del govern. En el cas de la retroactivitat dels 25 anys de vida útil, es plantegen fins i tot arribar als tribunals. A més, alerten que la decisió de l'executiu espanyol pot fer caure fins a la meitat la potència instal·lada en el territori.
Anar al contingut