Madrid

El govern espanyol proposa un nou índex de revalorització de les pensions que té en compte la situació econòmica

El Consell de Ministres dóna llum verda a l'informe de sostenibilitat sobre les pensions, que inclou un sistema de revalorització de les pensions que no es basi en l'evolució de la inflació. També s'ha aprovat la llei de telecomunicacions amb l'objectiu de recuperar la unitat de mercat i impulsar un marc estable i simplificat que fomenti la inversió en aquest sector.

RedaccióActualitzat
Dues lleis i un estudi. El Consell de Ministres d'aquest divendres ha aprovat dues reformes legislatives: una de consum intern i una altra de caire internacional. La primera és la llei de telecomunicacions, que vol dinamitzar la implantació de les tecnologies de la informació i les comunicacions. La segona és la prohibició de les mines antipersones.

Pel que fa a l'estudi, el govern espanyol ha llegit l'informe que proposa el govern sobre l'anomenat "factor de sostenibilitat" de les pensions. És a dir, un càlcul per adequar les pensions a l'augment de l'esperança de vida sense fixar-se exclusivament en la inflació. El text s'ha enviat al Consell Econòmic Social (CES), tot i que encara hi haurà més reunions amb els agents socials, la primera aquest divendres mateix.

L'objectiu és aprovar la llei a finals d'aquest any. La proposta de l'executiu inclou un sistema de revalorització de les pensions que no es basi en l'evolució de l'IPC. Segons la ministra de Treball, Fátima Báñez, es podria utilitzar l'evolució dels salaris o la situació de la Seguretat Social, entre d'altres.

Aquest nou índex ha d'entrar en vígor el 2014 i establirà un sou per evitar que les pensions baixin o quedin congelades. Sempre hi haurà un augment del 0,25%. Segons la ministra de Treball, Fátima Báñez, la proposta garanteix que "a Espanya mai més es congelaran les pensions" i augura que quan la situació econòmica millori, fins i tot "podrien pujar per sobre de l'IPC". Assegura que el que es vol és preservar la solidaritat i garantir el sistema de pensions en un futur.

Unitat de mercat de les telecomunicacions

El Consell de Ministres dóna llum verda a la llei de telecomunicacions amb l'objectiu de recuperar la unitat de mercat i impulsar un marc estable i simplificat que fomenti la inversió en aquest sector.

Amb la nova llei general de telecomunicacions, el govern espanyol busca el desplegament de noves infraestructures, noves xarxes que permetin l'extensió de la banda ampla per internet eliminant, per exemple, la necessitat de moltes llicències locals.

Segons el ministre d'Indústria, José Manuel Soria, l'objectiu és doblar la implantació de la banda ampla, fet que suposaria, calcula, un augment del 0,3% del PIB i un impacte directe en la productivitat de l'economia.

En aquest sentit, pretén que les càrregues administratives locals siguin estudiades pel Ministeri d'Indústria, una aposta per recuperar la unitat de mercat en aquest sector.

No a les mines antipersones

L'executiu popular també ha aprovat un canvi en la llei de prohibició de mines antipersones. El nou text adapta una llei del 98 als diferents convenis internacionals relacionats amb aquesta matèria amb l'objectiu de prohibir l'ús, l'emmagatzemament, la producció i la transferència de les bombes de dispersió, aquelles bombes que han estat dissenyades per dispersar diverses i petites municions explosives que hi ha al seu interior.

L'any 2009, les forces armades espanyoles van completar la destrucció d'aquest tipus d'arsenal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut