Madrid

El govern espanyol proposa noves mesures als transportistes per intentar desconvocar la vaga

Els representants majoritaris del sector del transport van estar negociant amb el govern fins divendres sense arribar a cap acord. Quan falten poques hores per a l'inici de la vaga, el govern ha intentat -de la mà del director general de transports- acostar posicions amb els professionals afectats. Els ha ofert mesures que ha definit de potents. Tot i això, si la vaga no es desconvoca, el govern ja ha preparat un gabinet de crisi format per set representants de ministeris, com el de Defena, Indústria o Treball, per coordinar-se davant dels efectes de l'aturada.

Actualitzat

El govern espanyol estaria d'acord a incloure en els contractes als transportistes una clàusula que els permetés incrementar el preu del servei en funció del preu del carburant. Aquesta és una mesura amb la qual estaria d'acord el govern de José Luis Rodríguez Zapatero, segons ha anunciat el director general del transport per carretera, Juan Miguel Sánchez, i que es podria posar damunt la taula durant la reunió que dilluns mantindrà a Madrid amb representants del sector.

Sánchez també ha anunciat que l'executiu espanyol estudiarà mesures fiscals i d'altres tipus amb tècnics de cinc ministeris diferents per poder aportar solucions la setmana que ve al sector dels transportistes, però en cap cas s'acceptarà una rebaixa dels impostos dels carburants per al sector.

El director general del transport per carretera ha demanat que s'aturin les mobilitzacions anunciades per a dilluns.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut