El responsable de comunicació de Puigdemont, Joan Maria Piqué
El responsable de comunicació de Puigdemont, Joan Maria Piqué
Barcelona

El govern espanyol prohibeix la reunió entre Torrent i Puigdemont a l'oficina de Brussel·les

Torrent és a Brussel·les i ja ha buscat nova localització per celebrar la reunió: el Centre Maurits Coppieters

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha prohibit la reunió que el president del Parlament, Roger Torrent, havia de tenir amb Carles Puigdemont i els altres quatre diputats electes que són a Brussel·les a l'oficina que la Generalitat té a la capital belga. Així ho ha confirmat el responsable de comunicació de Puigdemont, Joan Maria Piqué, a les portes de l'oficina catalana a Brussel·les.

"El Ministeri d'Exteriors ha trucat directament a l'oficina dient que estava sota la seva tuela i han dit que no autoritzaven aquesta reunió".

Fonts de Moncloa han confirmat que han donat instruccions a la delegada de la Generalitat a Brussel·les perquè no permetés la reunió a la delegació. També han donat instruccions, han dit, perquè es desconvoqui la roda de premsa anunciada.

Torrent, que és qui ha convocat la trobada, ha buscat lloc alternatiu per celebrar-la: el Centre Maurits Coppieters. Primer, s'hi ha reunit amb Carles Puigdemont i després amb Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí.

En la seva breu compareixença, Piqué ja ha avançat que Puigdemont i els quatre diputats "aniriren on se'ls convoqués". En tot cas, el cap de comunicació de Puigdemont assegurava que cap d'ells tenen causes pendents amb la justícia espanyola i que es reserven estudiar la via legal:

"Puigdemont i els consellers no tenen causes pendents amb la justícia perquè l'estat espanyol no els reclama ni a Bèlgica ni a Dinamarca i, per tant, no hi ha cap motiu per impedir la celebració d'aquesta reunió. Això no és territori espanyol, és teritori belga i nosaltres ens reservem estudiar les implicacions legals que pugui tenir aquesta situació".

El president del Parlament ha viatjat a Bèlgica per reunir-se amb Carles Puigdemont, el candidat proposat formalment per ser investit president.

L'avió en què viatjava Torrent ha aterrat a tres quarts i cinc de deu del matí.

Torrent va anunciar que Puigdemont havia estat l'únic candidat que els partits li havien proposat, durant la ronda de contactes, per ser investit. Ni Ciutadans ni cap altra formació van presentar cap alternativa.

El debat d'investidura es farà dimarts que ve, dia 30, i es farà en un sol dia.

Torrent també s'ha mostrat disposat a reunir-se amb els diputats empresonats i també ha sol·licitat una trobada amb Mariano Rajoy. El president del Parlament diu que cal analitzar la situació "anòmala" que viu el Parlament, però des de La Moncloa ja s'ha tancat la porta a la reunió, perquè a Rajoy no correspon, diuen, abordar qüestions judicials.

Firma la proposta de Puigdemont com a candidat

El president del Parlament va firmar ahir dimarts la proposta de Puigdemont com a candidat a la investidura, tal com va anunciar dilluns.

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut