Madrid

El govern espanyol preveu un ajust addicional de més de 8.000 milions d'euros a les comunitats el 2014 i el 2015

D'acord amb el pla pressupostari de les administracions públiques que el govern espanyol ha enviat a Brussel·les, Madrid calcula que les comunitats autònomes hauran d'adoptar mesures correctores per un import de 4.068 milions d'euros el 2014 i una mica més de 4.000 milions el 2015.

RedaccióActualitzat

D'acord amb el pla pressupostari de les administracions públiques que el govern espanyol ha enviat a Brussel·les, Madrid preveu que les comunitats autònomes facin ajustos de més de 8.000 milions d'euros addicionals els propers dos anys. En concret, l'executiu calcula que les comunitats hauran d'adoptar mesures correctores per un import de 4.068 milions d'euros el 2014 i per una mica més de 4.000 milions el 2015.

Dels 4.068 milions d'ajustos nous per a l'any que ve, 2.142 milions corresponen a mesures que afecten l'apartat d'ingressos, que s'adoptaran segons la capacitat normativa que tenen les autonomies en matèria tributària i les estimacions del Ministeri d'Hisenda sobre el marge existent en cada una de les figures tributàries. Pel que fa a les despeses, el govern espanyol preveu que les autonomies adoptin mesures per un valor de 1.927 milions, encaminades a un control més gran de la despesa de béns i serveis, gràcies a l'entrada en funcionament del sistema de compres centralitzat i l'estalvi en despeses de funcionament.

Per al 2015, l'executiu espera que l'import torni a pujar a més de 4.000 milions.

Tot i aquestes dades, el govern espanyol assegura en l'informe que encara recull informació sobre els pressupostos i els plans d'ajustament de les comunitats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut