Madrid

El govern espanyol presentarà davant el TC un incident d'execució contra el Parlament

RedaccióActualitzat

Poc més de mitja hora ha trigat el govern espanyol a reaccionar després que el Parlament de Catalunya ha aprovat les conclusions de la Comissió del Procés Constituent. A través d'un comunicat, l'executiu en funcions de Mariano Rajoy ha anunciat que aquest mateix divendres presentarà al Tribunal Constitucional un incident d'execució contra la resolució aprovada.

Després de la votació de la cambra catalana, la Comissió General de Secretaris d'Estat i de Subsecretaris s'ha reunit per estudiar elevar al pròxim Consell de Ministres un acord que autoritza l'Advocacia de l'Estat a presentar al TC el citat incident d'execució.

Fons del govern han explicat que Rajoy s'ha posat en contacte amb els líders dels partits, entre ells el socialista Pedro Sánchez, per informar-los de la situació. El mateix Rajoy ha piulat que l'executiu actuarà amb "fermesa i proporcionalitat". 

 

 

En el mateix sentit que el govern espanyol s'ha pronunciat el portaveu parlamentari del PP de Catalunya, Enric Millo. En declaracions al 324, ha qualificat de "perversió de la democràcia" la votació. "La resolució, amb tota seguretat, quedarà suspesa i cal preguntar-se si hi haurà més conseqüències", ha advertit. Millo ha precisat que aquestes conseqüències serien per als membres de la Mesa del Parlament, excepte els que se n'han desmarcat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut