El portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo (EFE)
El portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo (EFE)
Madrid

El govern espanyol portarà els pressupostos de la Generalitat al Constitucional

Méndez de Vigo ha insistit, en aquest context, que "ningú està per damunt de la llei"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol portarà els pressupostos de la Generalitat al Tribunal Constitucional, uns comptes que s'han aprovat aquesta setmana i que inclouen el compromís polític que se celebri un referèndum sobre la independència de Catalunya.

Ho ha anunciat el portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al consell de ministres. El ministre ha advertit que els comptes s'han d'ajustar a la legalitat i ha confirmat que el govern espanyol demanarà un informe al Consell d'Estat, pas previ per presentar un recurs d'inconstitucionalitat quan es publiquin els pressupostos.

El portaveu de l'executiu espanyol ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries va alertar fa dies que algunes previsions del pressupost podrien ser il·legals i també s'ha conegut un informe dels lletrats dient que determinades esmenes també ho eren.

Méndez de Vigo ha insistit, en aquest context, que "ningú està per damunt de la llei":

"Quan s'incompleix la llei, al final es pot arribar a qualsevol lloc, i això és una cosa que als responsables polítics no se'ns pot oblidar", ha dit. "No respectar la llei equival a menyscabar la democràcia", ha afegit.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut