Madrid

El govern espanyol porta al Constitucional la resolució a favor del referèndum del debat de política general

Demana a la fiscalia que estudiï si veu motius afegits per actuar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

RedaccióActualitzat

Una setmana després que el Parlament aprovés fer un referèndum d'autodeterminació pactat o no, el govern espanyol l'envia al Constitucional.

Soraya Sáenz de Santamaría ha anunciat que el govern en funcions de Mariano Rajoy reclamarà al Tribunal Constitucional l'anul·lació íntegra dels acords aprovats pel Parlament el passat 6 d'octubre per continuar endavant amb el full de ruta sobiranista.

Això inclou la resolució a favor de la celebració d'un referèndum per la independència, aprovada la setmana passada per Junts pel Sí i la CUP amb l'abstenció de CSQEP.

El govern espanyol presenta aquesta reclamació seguint la recomanació de l'Advocacia de l'Estat. En concret ho fa contra les resolucions 1, 3, 4, 5 i 6 del debat de política general, totes relacionades amb el procés constituent.

El govern espanyol també demana al ministeri fiscal que exerceixi les "accions que corresponguin" per l'actuació de Carme Forcadell en el debat de política general on es van produir aquestes resolucions.

Puigdemont "no pot negociar el que no li correspon"

Sáenz de Santamaría ha rebutjat l'oferta de negociar un referèndum que els va fer el president Puigdemont a Madrid:

"Ni el senyor Puigdemont ni el senyor Rajoy ni els dels Partit Socialista ni els d'Esquerra Republicana poden negociar res que correspongui al conjunt dels espanyols. No estan legitimats. Decidir què és Espanya i com s'organitza ho van decidir el conjunt dels espnayol en la Constitució. I van anar a votar el conjunt dels espanyols."

La vicepresidenta espanyola diu que Puigdemont no pot negociar "el que no li correspon":

"El senyor Puigdemont, ho digui a Barcelona o a Madrid, no pot negociar el que no li correspon. Demano respecte pels drets dels espanyols. Un dret bàsic dels espanyols és la seva quota de la sobirania. I no la podem tocar."

Segons la vicepresidenta en funcions, si Puigdemont vol negociar "hauria de seure amb 47 milions d'espanyols, que són els que tenen capacitat de negociació".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut