Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El govern espanyol porta al Constitucional la reforma del Codi Civil català

La llei, entre altres canvis, oferia més protecció per al consumidor a l'hora d'adquirir un habitatge

RedaccióActualitzat

El govern espanyol porta una nova llei catalana al Tribunal Constitucional. Es tracta del llibre sisè del Codi Civil català, aprovat pel Parlament aquest febrer.

El llibre sisè fa referència als contractes en l'àmbit privat com per exemple els referents a l'habitatge: compravendes, cessions o permutes.

La llei, entre altres canvis, oferia més protecció per al consumidor a l'hora d'adquirir un habitatge. Un dels punts que introdueix és que el comprador d'un habitatge es pugui fer enrere i recuperar les arres si el banc no li concedeix la hipoteca.

El govern espanyol l'impugna argumentant invasió de competències. Ara, la llei, que havia d'entrar en vigor l'any que ve, queda suspesa fins que el Tribunal Constitucional es pronunciï.

El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha qualificat de "bufetada" el recurs del govern espanyol. N'ha parlat a "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio:

"És una bufetada al Parlament de Catalunya que va aprovar aquesta llei amb 101 vots a favor dels 135. I també és una bufetada al món jurídic i acadèmic del nostre país."

El text, el va crear una comissió liderada pel Col·legi de Notaris i va ser aprovat pel Parlament el febrer amb 101 vots, entre els quals, els 10 del Partit Popular.

Anar al contingut