Barcelona té un dels cinc abonaments mensuals més cars d'Europa.
Barcelona té un dels cinc abonaments mensuals més cars d'Europa.
Barcelona

El govern espanyol podria aportar 10 milions d'euros per finançar el transport públic de Barcelona

Ho ha explicat al Parlament el conseller Santi Vila, que ahir es va entrevistar amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

RedaccióActualitzat

El govern espanyol estudia fer una aportació urgent de 10 milions per finançar el transport metropolità de Barcelona, després de la disminució progressiva de l'aportació de l'estat en els últims anys. Ho ha explicat al Parlament el conseller de Territori, Santi Vila, després de reunir-se ahir amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro.

Segons Santi Vila, Montoro va admetre a la reunió que dimarts van mantenir tots dos que no hi pot haver greuges de l'Estat en el finançament del transport públic i per això es va mostrar disposat a replantejar-ho en el futur.

De moment, Montoro estudia fer una aportació puntual. "El que és segur és que no es poden escapar de participar en el finançament del transport públic metropolità. Per tant, estic convençut que d'una manera o altra hi seran. De fet, ahir es va posar sobre la taula una proposta concreta perquè a curt termini, sense modificacions legislatives importants, puguin incrementar la seva aportació com a mínim en 9 o 10 milions d'euros, ben a curt termini", ha dit Santi Vila.

A la reunió amb el ministre d'Hisenda, Vila va demanar el seu vistiplau per al finançament mixt pactat amb Foment del ramal ferroviari fins a l'aeroport i del desdoblament de la carretera N-II.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut