Madrid

El govern espanyol permetrà a Catalunya refinançar 685 milions de deute a curt termini

Cordialitat i mínima aproximació econòmica en la reunió de Junqueras i Sáenz de Santamaría a La Moncloa, que ha durat 80 minuts

Actualitzat

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Oriol Junqueras, s'han reunit durant una hora i quart a La Moncloa. La trobada ha estat molt cordial, segons les dues parts, tot i que no n'ha sortit cap gran acord. 

Sáenz de Santamaría ha explicat a Junqueras que el Consell de Ministres d'aquest divendres aprovarà que la Generalitat pugui refinançar deute a curt termini per valor de 685 milions d'euros. Tot i reconèixer el gest, fonts del govern han tret importància a aquest acord.

La Generalitat demanava poder convertir 1.600 milions de deute a curt termini en deute a llarg termini, però en aquest punt la posició de l'executiu del PP no ha variat

Les parts han estat d'acord a fer gestions perquè l'Agència Europea del Medicament s'ubiqui a Catalunya quan deixi la City de Londres, arran del Brexit. Els moviments que es facin en aquesta direcció es coordinaran a la comissió bilateral Estat-Generalitat. 

Segons ha pogut saber TV3, la reunió de treball, l'hauria convocada la vicepresidenta del govern espanyol. Fonts coneixedores de la trobada asseguren que no tenia un ordre del dia concret, tot i que, com s'esperava, s'ha centrat en qüestions econòmiques. En l'àmbit polític, s'han constat les discrepàncies profundes entre el govern català i el govern espanyol en funcions. 

El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, també ha participat en la reunió entre Sáenz de Santamaría i Junqueras, segons han confirmat fonts del govern espanyol.

S'ha volgut que la reunió fos discreta, i per això no n'hi ha fotografies, ni s'han previst previstes compareixences per donar-ne explicacions.

Junqueras diu que el suport d'ERC a una investidura depèn del referèndum

La reunió s'ha fet aprofitant que aquest dijous Junqueras ha anat a Madrid per participar en diversos actes i reunions amb empresaris, a més d'una conferència al Nueva Economía Fórum, on el vicepresident ha parlat dels suports a la investidura.

"En allò que nosaltres, en aquest cas el govern de Catalunya i la majoria parlamentària, siguem capaços de posar-nos d'acord amb qui sigui, sempre és positiu. Per tant, nosaltres sempre predisposats i encantats de parlar amb tothom."

Junqueras ha afirmat que el suport d'ERC a una investidura d'un president a Madrid depèn del referèndum:

"Com han expressat els nostres diputats al Congrés de manera reiterada: un referèndum a l'escocesa."

Junqueras i Sáenz de Santamaría ja es van reunir a l'abril per abordar diverses qüestions pendents entre tots dos governs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut