Reunió de la Conferència Nacional del Transport aquest dimecres a Madrid (EFE)
Reunió de la Conferència Nacional del Transport aquest dimecres a Madrid (EFE)

El govern espanyol ofereix a les autonomies poder regular les llicències de VTC

Actualitzat

El govern espanyol ha decidit delegar la regulació de les VTC a les comunitats autònomes, però no transferir la competència. Aquesta és la principal conclusió de la Conferència Nacional del Transport que s'ha fet durant tres hores aquest dimecres a la tarda a Madrid.

Les comunitats autònomes podran assumir o no les llicències de VTC si s'acullen a un nou marc normatiu que estarà enllestit al setembre. Ábalos ha dit que aquesta proposta era una de les que havien sol·licitat les associacions de taxistes en la reunió que van fer aquest dilluns.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, s'ha compromès a mantenir un diàleg constant i cordial amb el sector i cap al setembre tirarien endavant els canvis. Sobre la proporció de les llicències VTC-taxis, es mantindrien en 30/1. Ábalos ha assegurat que el problema està bàsicament concentrat a les grans capitals, a Madrid i Barcelona.

Ábalos ha subratllat que no es tracta d'una nova transferència de competències a les autonomies, ja que la Constitució estipula que el transport dins d'una comunitat és de competència autonòmica. "No transferim la competència, sinó la capacitat regulatòria", ha assenyalat el ministre.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut