Madrid

El govern espanyol no veu "cap problema" a aplicar la "llei Wert" el curs vinent

La secretària d'Estat d'Educació afirma que els "dos temes" que el Consell d'Estat havia demanat rectificar "ja estan resolts"

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Educació interpreta que el dictamen del Consell d'Estat sobre la disposició 38 del decret Wert que hauria de regular la implantació del castellà com a llengua vehicular els és "favorable" i, per tant, no veuen "cap problema" a començar a aplicar-ho ja el curs vinent, a partir de setembre.

Segons la secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, els "dos temes" que el Consell d'Estat els havia demanat que rectifiquessin sobre la disposició addicional 38 de la LOMCE "ja estan resolts" i "no hi ha més problemes".

"És un informe favorable i nosaltres estem satisfets", ha afirmat Gomendio en un esmorzar informatiu a Madrid.

Aquestes "dues observacions essencials", com les ha definit aquest divendres Gomendio, tracten, d'una banda, sobre qui s'ha de fer càrrec dels costos d'escolaritzar en castellà els alumnes de les famílies que així ho demanin i, de l'altra, del percentatge de castellà que cal establir a les aules.

L'informe del Consell d'Estat publicat dijous instava el govern espanyol a modificar el punt en què obliga les comunitats autònomes amb llengua cooficial a pagar l'escolarització privada en castellà.

Sobre aquest punt, Gomendio ha assegurat que el ministeri incorporarà a la memòria econòmica el cost d'una d'aquestes places i que no serà problema.

Pel que fa a la proporcionalitat, la secretària d'Estat ha aclarit que és la Generalitat qui l'hauria de definir i que no es tracta de posar una línia en castellà.

"Simplement que algunes assignatures es donin en castellà. Quantes i per quantes hores és competència de la comunitat autònoma", ha dit.


"Allí on es genera un problema cal una solució, perquè les famílies tenen dret constitucional a escollir el castellà com a llengua vehicular", ha conclòs.

Tot i les paraules de Gomendio, la decisió d'aplicar a partir del setembre el decret llei de la LOMCE no serà definitiva fins que no l'aprovi en les pròximes setmanes el Consell de Ministres.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut