La vicepresidenta i portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría. (Foto: EFE)
La vicepresidenta i portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría. (Foto: EFE)
Madrid

El govern espanyol no té pressa per demanar el rescat i ho estudiarà amb "prudència"

Una "prudència" que també demana a tothom, i especialment a organitzacions empresarials com CEIM, el president de la qual, Arturo Fernández, ha demanat que l'executiu espanyol formalitzi la petició de rescat "al més aviat possible".

RedaccióActualitzat
El govern espanyol no es vol precipitar. Així s'ha manifestat la vicepresidenta i portaveu, Soraya Sáenz de Santamaría, respecte d'una eventual petició de rescat a Europa. L'endemà que el Banc Central Europeu donés llum verda a un pla de compra de deute sobirà dels estats membres amb problemes, sempre que prèviament s'hagin acollit al fons de mercat, Sáenz de Santamaría ha assegurat que l'executiu espanyol analitzarà amb "prudència i rigor" aquesta possibilitat.

Després de la reunió setmanal del Consell de Ministres, la vicepresidenta ha recordat que un rescat tindria "implicacions importants per al país i per al futur dels espanyols". És per això que valorarà "tots i cadascun" dels factors que hi intervenen i actuarà amb una "prudència" que també demana a tothom, i especialment a organitzaicons empresarials com CEIM, el president de la qual, Arturo Fernández, ha demanat que l'executiu espanyol formalitzi la petició de rescat "al més aviat possible".

Pel que fa a les condicions que tindria aquest rescat, la portaveu ha assegurat que es concretaran en els pròxims dies, sempre tenint en compte la regulació dels mecanismes que compraran el deute. Amb rescat o sense, els mercats ja han reaccionat a l'anunci del BCE i el cert és que, en pocs dies, la prima de risc espanyola s'ha reduït considerablement.

Anar al contingut