Madrid

El govern espanyol nega haver pactat amb ETA les condicions per obrir el procés de pau

El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Diego López Garrido, ha assegurat que "no hi pot haver mai un acord d'un govern democràtic amb una banda terrorista i no pot haver-hi mai un preu polític al terrorisme". D'aquesta manera el portaveu socialista ha respost a la publicació al diari "Gara" d'una notícia sobre un suposat pacte acordat al febrer entre el govern i ETA. Garrido ha afegit que en el procés de pau, els límits i les vies "estan perfectament marcats" per l'acord del Congrés dels Diputats i "per l'anunci del president del govern". Paral·lelament la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha acusat el PP d'intentar imposar el seu criteri per sobre la voluntat majoritària.

Actualitzat

El portaveu del PSOE, Diego López Garrido, ha insistit que el procés de pau "és un tema molt delicat" en què no es pot estar pendent "d'allò que se li acudeixi a cada mitjà de comunicació". Segons Garrido hi ha sectors interessats a alterar el "full de ruta" però ha assegurat "que no s'alterarà", i que els límits són "el ple respecte a la legalitat i el marc constitucional, i no es derogarà la llei de partits ni hi haurà preu polític al terrorisme".

Fernández de la Vega acusa el PP d'intentar imposar el criteri de la minoria

D'altra banda la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que el PP "pretén deformar la realitat fins a l'esgotament buscant complicitats al cost de deformar la veritat". La vicepresidenta ha insistit parlant del procés de pau que "la veu majoritària és l'única que té capacitat per fer prevaler el seu criteri" sobre les discrepàncies minoritàries. Per  Fernández de la Vega "intentar subvertir aquest ordre" com fa el PP "és un cop de mort al valor suprem de la democràcia, que no és altre que aquell que representa la voluntat de la majoria".

Qui també hi ha dit la seva ha estat el ministre de Justícia, Juan Fernando López Aguilar. Ho ha fet per desmentir qualsevol contacte amb els terroristes i ha qualificat el diari "Gara" de pamflet que ens té acostumats a la desinformació". López Aguilar també ha dit que "no s'ha d'exigir al govern cap refutació del que 'Gara' o el seu entorn pugui dir", que aquesta informació no varia els plans de l'Estat sobre el procés de pau i que l'executiu manté una posició "ferma i inamovible".

Anar al contingut