Madrid

El govern espanyol ja té el primer informe per començar a verificar l'alto el foc d'ETA

El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ja té sobre la taula un primer informe del Ministeri de l'Interior per començar a verificar l'alto el foc anunciat per ETA. Així ho ha anunciat aquest matí la Moncloa després de la reunió que han mantingut el president del govern espanyol i Josep Antoni Duran Lleida. Quan fa quinze dies de l'anunci d'alto el foc d'ETA, el ministre José Antonio Alonso ha informat al Senat que ja s'ha remès al president del govern el primer dels informes que periòdicament rebrà sobre la verificació de les activitats de l'organització terrorista.

Actualitzat

Alonso ha rebutjat oferir dades sobre el contingut de l'informe ja que, ha dit, es tracta d'una informació reservada que correspon al cap del govern. Per la seva banda, el secretari d'estat de Comunicació, Fernando Moraleda, ha apel·lat també al "principi elemental de confidencialitat, discrecionalitat i prudència".

Moraleda ha explicat que l'informe el té únicament el president del govern central i ha insistit que l'Estat té elements suficients per verificar si l'alto el foc d'ETA és simplement un anunci o bé un fet real.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut