El govern espanyol impugna davant del TC la moció de ratificació del 9N

La portaveu de l'executiu ho anuncia a tres dies de la reunió entre Torra i Sánchez

Actualitzat

El govern de Pedro Sánchez ha activat la maquinària per presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la resolució aprovada pel Parlament aquest dijous que ratifica la declaració del 9N, amb el suport de JxCat, ERC i la CUP.

Segons Isabel Celaá, la impugnació va pel camí jurídic i  l'executiu que representa, pel camí polític. En aquest sentit, Celaá ha afegit que tenen grans esperances que la reunió entre els dos presidents vagi molt bé i ha assegurat, també, que hi acudiran "carregats" amb una agenda per a Catalunya.

"S'espera reciprocitat i intel·ligència política per caminar pel camí del diàleg."

Perspectives d'una segona trobada

Després que el president català, Quim Torra, ja hagi proposat una nova trobada a la tardor a la Generalitat, La Moncloa, ha dit Celaá, veu possible que hi hagi segones i terceres reunions, però sempre que la primera vagi bé. Per arribar-hi, Torra i Sánchez hauran d'entrar en les qüestions de fons, ha afegit la portaveu.

Ciutadans havia exigit al president espanyol que presentés aquest recurs. Segons Arrimadas, Sánchez està pagant el suport dels independentistes per haver-lo fet arribar a La Moncloa.

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut