Toledo

El govern espanyol i el Marroc agilitaran la repatriació dels menors que vénen sols

La novena reunió Espanya-Marroc per parlar de la immigració ha acabat amb el compromís mutu de facilitar la repatrició dels menors que arriben a l'Estat sols. Així, Espanya "incentivarà" el govern alauita perquè agiliti els tràmits administratius perquè els menors immigrants siguin retornats al seu país d'origen i, al mateix temps, el Marroc s'ha compromès a demanar "responsabilitats" a les famílies que enviïn els seus fills cap a la Península. El govern central ha explicat que, fins ara, les repatriacions de menors han estat "escasses".

Actualitzat
El secretari d’estat de Seguretat, Antonio Camacho, ha anunciat que el ministeri treballa en el desenvolupament del protocol sobre menors no acompanyats, però ha deixat clar que no esperaran “que estigui llest”. També ha demanat als consolats marroquins que “multipliquin els esforços” a l’hora de tramitar els expedients.

El Marroc, mentrestant, ha contestat que “procedirà a la ràpida verificació dels expedients” de devolució de menors i exigirà responsabiliats a les famílies que permetin que els seus fills emigrin del país. Els representants de l’executiu de Rabat no han precisat, però, en què es traduiran aquestes responsabilitats.

Tant el govern espanyol com el marroquí han destacat les “relacions excel•lents” que mantenen en el tema de la immigració i s’han felicitat per la reducció “de l’entorn del 50%” en l’arribada d’immigrants clandestins a la costa d’Andalusia. En total, entre el gener i el juny n’hi van arribar 1.601, “la xifra més baixa des del 1999”.
Anar al contingut