Barcelona

El govern espanyol i el català constitueixen un grup de treball per tractar la situació de Nissan

El govern espanyol i el català s'han reunit per primer cop aquesta tarda per mirar de consensuar mesures que ajudin a reflotar el sector de l'automoció. La reunió, que ha durat dues hores, ha acabat amb el compromís de constituir abans del mes de desembre un grup de treball per tractar sobre la situació de Nissan. Les dues administracions també han acordat que la Generalitat participi en un altre grup de treball format pel govern central i nou comunitats autònomes per promoure el cotxe elèctric a Espanya. A fora del Palau de la Generalitat, els treballadors de Nissan han fet sentir la seva veu una vegada més.

Actualitzat
De la reunió entre la Generalitat i el govern espanyol per parlar sobre el futur del sector de l'automoció que s'ha fet durant dues hores al Palau de la Generalitat, n'ha sortit el compromís de crear un grup de treball amb els representants de Nissan per tractar la situació de l'empresa automobilística a Catalunya, i fer el mateix amb representants de nou comunitats autònomes més que també estiguin afectades per l'impacte de la crisi en el sector de l'automoció.

La sessió d'aquesta tarda ha reunit el ministre de Treball, Celestino Corbacho, i el d'Indústria, Miguel Sebastián, amb la consellera de Treball, Mar Serna, i el d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet. Prèviament els ha rebut el president de la Generalitat, José Montilla.

Els treballadors de la Nissan, per la seva banda, han aprofitat aquesta reunió de ministres a la Generalitat per fer una altra concentració de protesta, aquesta vegada a la plaça de Sant Jaume. Els treballadors han aixecat pancartes contràries a l'expedient de regulació, que afectarà prop de 1.700 treballadors de la planta que la multinacional té a Montcada i Reixac i a la Zona Franca.

D'aquí a dues setmanes, el president José Montilla i el conseller d'Indústria, Josep Huguet, aniran al Japó per entrevistar-se amb la direcció de Nissan. L'objectiu de la trobada és demanar a la multinacional que mantingui els llocs de treball i la producció de les seves fàbriques catalanes.
Anar al contingut