El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.
Barcelona

El govern espanyol hauria informat CiU del contingut de la llei d'abdicació abans d'aprovar-la

Duran critica que el PP i el PSOE apliquin el "Yo me lo guiso y yo me lo como como Juan Palomo" i diu a Twitter que defensarà davant Mas l'abstenció

RedaccióActualitzat

Fonts parlamentàries han assegurat que el govern espanyol va informar el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, i la resta de formacions del contingut i la tramitació del projecte de llei que regula l'abdicació del rei, abans d'aprovar-lo en el Consell de Ministres extraordinari.

D'aquesta manera han respost al secretari general de Convergència i Unió, que hores abans ha criticat en una sèrie de set piulades des del seu compte de Twitter que la nova llei d'abdicació l'hagin pactat només el PP i el PSOE deixant de banda la resta de formacions parlamentàries aplicant la dita de Juan Palomo.

I considera un "error d'estat" haver exclòs CiU del debat.

Davant tot plegat, Duran fa una crida al nou monarca per actuar d'una altra manera de cara al futur.

En aquestes piulades matineres, Duran ja es decantava per l'abstenció de CiU en el debat a les Corts sobre la la llei orgànica per tirar endavant l'abdicació del rei Joan Carles.

I manifestava que defensaria davant del president Artur Mas l'abstenció.

 

En una última piulada, el líder d'Unió ha admès que es va negar a signar conjuntament la tramitació conjunta de lectura única pactada per les dues formacions.

En qualsevol cas, la llei orgànica que les Corts votaran per tirar endavant l'abdicació comptarà, previsiblement, amb un ampli suport. Al Congrés, per exemple, s'espera que rebi el vot favorable de més de 300 dels 350 diputats, entre els quals hi haurà els del PP, el PSOE (amb el PSC, que està pendent de prendre la decisió en executiva), UPyD, Coalició Canària, el Fòrum Astúries i UPN. Esquerra Republicana i Esquerra Plural, per la seva banda, hi votaran en contra, i CiU i el PNB s'abstindran.

Anar al contingut