El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, parla amb el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem
El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, parla amb el president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem
Brussel·les

El govern espanyol haurà de fer més retallades per complir l'objectiu de dèficit que exigeix Brussel·les

El nou govern haurà de retallar uns 5.000 milions d'euros del pressupost de l'any que ve per complir l'objectiu de dèficit i De Guindos diu que compta amb el suport de C's i el PSOE

RedaccióActualitzat
Espanya enviarà aquest divendres a Brussel·les uns pressupostos prorrogats que incompliran l'objectiu de dèficit, fixat en el 3,1 per cent. Això implica que el nou govern haurà de fer retallades extra per uns 5.000 milions d'euros, segons algunes fonts.

A Luxemburg, on s'han reunit els ministres d'Economia europeus, Luis de Guindos ha admès que caldran noves mesures; i creu que un govern del Partit Popular tindria la complicitat d'altres partits, com el socialista, per tirar-les endavant.

"Les converses que he tingut amb responsables de política econòmica, tant de Ciutadans com del Partit Socialista, saben perfectament què hem de fer. Saben, a més, que Europa ens ha donat molt de marge, molt més que el que teníem abans."

La Comissió Europea no vol més incompliments per part d'Espanya i en aquesta línia anava ahir el president de l'Eurogrup quan va advertir al govern espanyol, que abans d'enviar el pressupost, verifiqui bé les xifres que hi posa.

Anar al contingut