El govern espanyol haurà de donar explicacions sobre l'1-O a l'ONU

RedaccióActualitzat

Els familiars dels presos i exiliats que formen l'Associació Catalana de Drets Civils van encarregar un informe sobre els fets de l'1 d'octubre que aquesta setmana es presentarà a la seu de l'ONU a Ginebra.

Un informe sobre la repressió policial fet a partir de les imatges i els testimonis que han aportat més d'un centenar d'ONGs i organitzacions. I per primera vegada, Espanya s'hi haurà de presentar.

 

 

N'ha parlat al "Més324" l'advocat acreditat del Tribunal Penal Internacional Jordi Palau-Loverdos, que explica que Espanya haurà de donar una resposta per primera vegada:

 

" És la primera vegada que en el Consell de Drets Humans l'estat espanyol, juntament amb la resta d'estats que estan representats a través de la seva representació diplomàtica escoltarà aquest tipus d'informe i en aquest cas serà la primera vegada que el nou govern del PSOE tindrà l'ocasió de donar una resposta, no només a través d'una declaració escrita, sinó en les intervencions orals, a aquest tipus de demandes i de peticions".

 

Noticia relacionada: L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans demana investigar la violència de l'1-O

 

Després de presentar diversos informes amb proves i vídeos del que va passar l'1 d'octubre, l'Alt Comissionat de l'ONU va demanar clarament que calia complir els drets humans.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés català
Anar al contingut