Madrid

El govern espanyol gastarà un 7,7% menys el 2011

El govern espanyol gastarà un 7,7% menys l'any que ve, després que ha rebaixat fins als 122.256 milions d'euros el seu pressupost pel 2011. El Consell de Ministres ha aprovat aquest sostre de despesa en la línia de la "necessària austeritat", segons ha explicat la vicepresidenta primera del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega. A més, el govern espanyol ha rebaixat la previsió de creixement pel 2012 i el 2013, i alhora preveu un augment de la taxa d'atur. Calculen que aquest any augmentarà 4 dècimes més del que estava previst i se situarà al 19,4% de la població activa.

Actualitzat
El sostre de despesa pressupostària del govern espanyol pel 2011 serà de 122.256 milions d'euros, un 7,7% menys que el pressupost inicial del 2010, segons ha calculat el Consell de Ministres.

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha afegit que l'any que ve serà necessari un "gran esforç de contenció" per reduir el dèficit fins que es col·loqui per sota del 3% del PIB el 2013.

Atur

El govern espanyol ha calculat ara que la taxa d'atur serà aquest any del 19,4%, quatre dècimes per sota de la previsió anterior. Per l'any que ve, preveuen que se situï en una mitjana del 18,9%, cinc dècimes més del que parlaven abans. Així consta en el nou quadre macroeconòmic en què el govern ha revisat a la baixa diversos indicadors pels efectes de la retallada pressupostària.

Creixement

L'executiu Zapatero també ha apuntat ara que el creixement pel 2012 i 2013 serà menys de l'esperat. Calculen un augment de l'activitat del 2,5% en el primer d'aquests anys (enfront del 2,9% estimat anteriorment) i un augment del PIB del 2,7% en el segon (quatre dècimes menys).
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut