Madrid

El govern espanyol fixa un gravamen del 10% perquè aflorin rendes no declarades

El govern espanyol prepara un "gravamen especial" d'un 10% per regularitzar les rendes no declarades. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha justificat la mesura amb l'objectiu de fer aflorar capitals tant de l'estat espanyol com de l'estranger. Es tracte d'una mena d'amnistia fiscal seguint la recomanació de l'OCDE. L'objectiu és aprovar un pla que permeti la regularització d'aquestes rendes. L'executiu, segons algunes fonts, espera fer aflorar 25.000 milions d'euros amb aquesta mesura.

RedaccióActualitzat
En la roda de premsa posterior al consell de ministres que ha avançat els eixos centrals dels pressupostos del 2012, els més austers de la història, el ministre Montoro ha eludit qualificar expressament aquesta mesura d'amnistia i ha dit que és una decisió que li agrada "més o menys", però que s'ha de dur a terme "en un moment en què cal fer el que cal fer, que és ingressar sense pujar impostos indirectes i sense perjudicar la distribució tributària ".

Ha deixat clar que es tracta d'"una finestra" que estarà oberta excepcionalment, raó per la qual ha apel·lat als que es vegin afectats perquè regularitzin la seva situació com més aviat millor, perquè "una oportunitat com aquesta no es tornarà a presentar més, sinó, al contrari, es trobaran amb un pla molt sever de penalitzacions ".

Montoro ha explicat que els que regularitzin les rendes no declarades evitaran les possibles penalitzacions en les seves declaracions tributàries. D'aquesta forma, el contribuent que s'aculli a aquesta normalització i pagui el 10% per les rendes no declarades "quedarà integrat ja en el sistema tributari".

Montoro calcula que el pla permetrà regularitzar uns 25.000 milions d'euros. Amb això, el govern espera ingressar uns 2.500 milions d'euros.

El ministre d'Hisenda ha destacat que aquesta mesura ja s'ha pres en altres ocasions a Espanya i s'ha aplicat així mateix en altres països com Itàlia i Regne Unit "amb èxit de recaptació".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut