Madrid

El govern espanyol estudia endurir la llei antitabac, tal com reclama Catalunya

El Ministeri de Sanitat ha anunciat que està "reflexionant" sobre la possibilitat d'endurir la llei antitabac després que Catalunya i diversos sectors socials i mèdics li ho han demanat. El titular del ministeri, Bernat Sòria, ha explicat que la petició d'enduriment de la llei neix de la manca d'aplicació de l'actual norma en algunes comunitats autònomes. Segons Sòria, la llei podria incloure la necessitat de començar a fer inspeccions a zones on actualment no se'n fan. El ministre ha assenyalat Catalunya i Andalusia com les comunitats que més garanteixen l'aplicació de la llei, i Madrid com una de les que menys.

Actualitzat

Catalunya és la comunitat que "més clarament" s'ha pronunciat a favor de reformar la llei antitabac, ha dit el ministre de Sanitat. La Generalitat ha demanat que la norma sigui més restrictiva per aconseguir que les comunitats que actualment no en garanteixen l'aplicació s'hi acabin sumant.

Bernat Sòria ha reconegut que hi ha una "situació asimètrica" entre comunitats autònomes, ja que en algunes es compleix la llei, en d'altres no i en d'altres a mitges. "Cada comunitat ha de ser eficient en la inspecció i sanció", ha explicat el ministre, i ha afegit que "n'hi ha alguna que ni inspecciona ni sanciona, de manera que aquesta norma es va relaxant". Sòria ha apuntat que un dels punts de la llei que es podria endurir més és el de la inspecció.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut