Madrid

El govern espanyol estudia afegir una pròrroga de dos anys als comptes habitatge

Els comptes habitatge podrien gaudir d'una pròrroga de dos anys. El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha anunciat aquest dimarts al Senat que el termini per adquirir un habitatge podria passar dels 4 anys actuals a 6. El que no canviaria és el dret a la deducció de l'IRPF, que continuaria sent de 4 anys, com fins ara. Amb aquesta modificació, que el govern espanyol estudia, les persones que hagin optat per estalviar amb un compte habitatge disposaran de més temps per fer efectiva la compra, sense haver de tornar a Hisenda les desgravacions de les quals s'han beneficiat.

Actualitzat
Pedro Solbes ha avançat els detalls del canvi que s'estudia durant el ple del Senat d'aquest dimarts a la tarda, en resposta a una pregunta del PP. El ministre ha assegurat que "no és just" que la gent que hagi estalviat no pugui adquirir un habitatge "a causa de la restricció de crèdit". El compte habitatge permet desgravacions fiscals del 15% sobre un màxim de 9.000 euros en aportacions.

Unes hores abans, el secretari d'Estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, havia afirmat que el govern espanyol estudiava la possibilitat de concedir una moratòria per a aquells que haguessin de tornar els beneficis fiscals obtinguts d'un compte habitatge per no haver fet efectiva la compra de l'immoble un cop passats els quatre anys de termini.

Ocaña ho va dir en una roda de premsa a Madrid, on no va especificar quin seria el termini de la moratòria, que permetria endarrerir les devolucions però no afegir noves aportacions al compte. Ocaña considerava que "no té sentit ampliar el termini d'aportacions al compte habitatge, perquè el problema no és continuar estalviant dos anys més" i podia acabar sent "contraproduent". En canvi, veia lògic ampliar el termini que tenen els contribuents per retornar els beneficis fiscals rebuts, perquè durant aquest temps puguin continuar buscant un habitatge.
Anar al contingut