Madrid

El govern espanyol endureix l'accés al subsidi de l'atur per als majors de 55 anys

A partir d'ara, per poder-lo cobrar, no es tindran en compte només les rendes del beneficiari, com fins ara, sinó les de la unitat familiar. Es considerarà que hi ha manca de renda quan aquesta no superi el 75% del salari mínim interprofessional, és a dir, 645,30 euros.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha endurit l'accés al subsidi per als majors de 55 anys i ha establert que, per poder-lo cobrar, no es tindran en compte només les rendes del beneficiari, com fins ara, sinó les de la unitat familiar. D'aquesta manera, es considerarà que hi ha manca de renda quan aquesta no superi el 75% del salari mínim interprofessional, que és de 645,30 euros, exclosa la part de les pagues extraordinàries.

Aquest subsidi, del qual se'n registren al voltant de 7.000 sol·licituds cada mes, és l'única ajuda que queda als més grans de 55 anys després d'haver esgotat la seva prestació d'atur i abans de començar a cobrar la pensió de jubilació.

Aquesta decisió forma part del reial decret de mesures per afavorir la continuïtat de la vida laboral dels treballadors de major edat i promoure l'envelliment actiu aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres. Les persones de més de 55 anys seran prioritàries en matèria de polítiques actives d'ocupació, segons ha anunciat la ministra de Treball, Fátima Báñez, que ha comparegut en roda de premsa juntament amb la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría. Báñez i Santamaría han confirmat que aquesta mesura no afectarà qui està cobrant el subsidi en l'actualitat i que només s'aplicarà en les noves sol·licituds.

El canvi en el subsidi se situa en la mateixa línia del que s'ha fet en altres programes, com el pla Prepara, que suposa l'ajuda de 400 euros per a aturats sense cobertura. L'executiu espanyol va excloure d'aquest pla els aturats que convisquin amb els seus pares si aquests tenen ingressos suficients, segons la llei, per poder mantenir tota la família. Segons la legislació vigent, aquests ingressos "suficients" corresponen a 481 euros mensuals per a cada membre de la unitat familiar.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut