Madrid

El govern espanyol encarrega a l'advocat de l'Estat un estudi sobre la moció que referma el 9-N

Aquest és el primer pas per portar al Tribunal Constitucional la moció aprovada aquest dijous al Parlament

RedaccióActualitzat

El govern espanyol en funcions ha tornat a posar en marxa la maquinària jurídica de l'Estat. Vol impugnar al Tribunal Constitucional la moció aprovada aquest dijous al Parlament, per renovar el compromís de la cambra amb el procés de desconnexió. El Ministeri de Justícia ja ha donat instruccions a l'advocat de l'Estat perquè "analitzi" la moció.

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que l'advocat de l'Estat estudiarà el contingut del text, els seus efectes i les seves conseqüències respecte a la sentència del Tribunal Constitucional, que ja va anul·lar la declaració original. La vicepresidenta ha apuntat que quan tingui una resposta l'executiu adoptarà una decisió "dins dels processos que ja tenim oberts al TC" en forma de recursos, conflictes de competència i execució de sentència.

El Parlament de Catalunya va aprovar aquest dijous la moció de la CUP per refermar la declaració independentista del 9-N, anul·lada pel Tribunal Constitucional. La proposta de la formació anticapitalista es va aprovar per 71 vots a favor -els de Junts pel Sí i la CUP- i 51 en contra. També es va donar llum verda a elaborar en 60 dies l'estat i el pla d'execució de totes les mesures que s'inclouen en els annexos de la declaració.

C's, PSC i PPC van votar en contra de tota la "moció de desconnexió", mentre que Catalunya Sí que es Pot va decidir no participar en cap votació en senyal de protesta.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut