Brussel·les

El govern espanyol en funcions planteja endurir l'impost de societats per reduir el dèficit

El ministre d'Economia en funcions plantejarà a Brussel·les recaptar 6.000 milions d'euros més fent que les grans empreses avancin diners dels pagaments trimestrals

RedaccióActualitzat

El govern espanyol en funcions plantejarà a la Comissió Europea canvis en l'impost de societats per poder assolir l'objectiu de dèficit fixat per Brussel·les. El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, defensarà aquest dimecres davant dels socis europeus una pujada dels avançaments trimestrals que paguen les grans empreses per aconseguir que el dèficit quedi per sota del 3%.

A l'espera de concretar a quin llindar s'aplicarà la mesura, l'executiu del PP en funcions preveu recaptar 6.000 milions d'euros més amb la recuperació d'aquests pagaments a compte, que es van suprimir fa un any.

La mesura, que segons De Guindos ha d'aprovar un govern en "plenes funcions", consisteix a incrementar els avançaments que paguen les companyies en funció de la facturació. Després, quan passin comptes amb Hisenda, se'ls hauria de tornar el que hagin pagat de més. De tota manera, si la mesura es prorroga, a la pràctica es convertiria en una pujada de l'impost. Durant la campanya electoral, el PP va assegurar que abaixaria els impostos.

L'anunci arriba després que la Comissió Europea ha activat el procés per multar Espanya per incomplir el dèficit. Abans de 20 dies, la Comissió Europea quantificarà la sanció, que pot anar des dels zero fins als 2.000 milions d'euros.

A la sortida de la reunió de l'Ecofin, la trobada dels ministres d'Economia i Finances europeus, De Guindos s'ha mostrat confiat que la multa serà simbòlica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut