El Departament de Treball de la Generalitat. Juan Antonio Puigcerver
El Departament de Treball de la Generalitat. Juan Antonio Puigcerver
Barelona

El govern espanyol: "El seguiment de la vaga ha estat mínim i residual"

RedaccióActualitzat

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha facilitat la informació oficial del seguiment de la vaga general, i no, com és habitual, el Departament de Treball de la Generalitat. Juan Antonio Puigcerver, secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, l'ha qualificat d'"escàs":

"La vaga ha tingut un escàs impacte (...). El seguiment de la vaga ha estat mínim i residual en gairebé tots els sectors, menys a Ensenyament on, efectivament, l'aturada afecta un 31,5%."

I ha posat un exemple per demostrar-ho:

"Concretament, el consum industrial no només és el mateix que en un dia normal sinó que al voltant de les 11.15 h era un 1% superior al previst en una jornada normal sense vaga."

Puigcerver també ha informat de diverses actuacions policials per restablir la circulació a la setantena de carreteres tallades, que han comportat un detingut i la identificació d'una persona que n'hauria agredit una altra.

Per la seva banda la patronal catalana Cecot ha informat que la incidència de la vaga general entre les empreses associades era al migdia del 20%, i ha afectat tots els sectors d'activitat.

Tant al sector serveis com al comerç el seguiment responia majoritàriament al tancament patronal. A Barcelona tots els mercats municipals han obert, però almenys en el cas de Mercabarna les vendes han baixat ostensiblement.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut