La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, en una roda de premsa recent (EFE)
La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, en una roda de premsa recent (EFE)
Madrid

El govern espanyol dóna quatre dècimes més de marge de dèficit a les autonomies

Amb el nou càlcul, que ha anunciat el Ministeri de Presidència i no els d'Hisenda o Economia, les comunitats tindran un objectiu de dèficit del 0,7% per aquest any

RedaccióActualitzat

El govern espanyol repartirà el nou marge de dèficit públic a parts iguals entre les autonomies i la Seguretat Social. Segons ha informat el Ministeri de Presidència, de les vuit dècimes que s'ha apujat la previsió de dèficit, quatre seran per a les comunitats autònomes (que passaran del 0,3% al 0,7%)

És a dir, les autonomies no hauran de reduir el seu dèficit del 2016 des de l'1,66% del PIB fins al 0,3%, com estava establert, sinó fins al 0,7%. Per Presidència, és un objectiu "molt més assequible". L'anunci, que ha fet el ministeri que dirigeix Soraya Sáenz de Santamaría, arriba després de la tempesta política per la negativa del Ministeri d'Hisenda en funcions, que encapçala Cristóbal Montoro, a flexibilitzar l'objectiu de dèficit.

Les altres quatre dècimes de marge seran per a la Seguretat Social, que tindrà un objectiu de dèficit del 0,4% del PIB. Per als ajuntaments i ens locals, l'objectiu es manté al 0%.

El Ministeri d'Economia en funcions va elevar del 2,8% del PIB al 3,6% el dèficit previst per a aquest any.

Anar al contingut