El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo (EFE)
El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo (EFE)
Madrid

El govern espanyol diu que té previstos "tots els escenaris" de cara a l'1-O

El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, confirma que la Moncloa portarà al Tribunal Constitucional la llei del referèndum quan es tramiti

Actualitzat

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha advertit aquest dimecres que l'executiu de Mariano Rajoy té previstos "tots els escenaris" per respondre amb fermesa" i amb "proporcionalitat" a la "secessió sense calendari" que impulsa la Generalitat de Catalunya. Méndez de Vigo ha fet servir aquesta expressió poques hores després que la mesa del Parlament decidís no tramitar encara la Llei del Referèndum.

"És una secessió sense convocatòria, sense cens, sense funcionaris, sense urnes, sense paperetes, sense pressupost, perquè ni un euro dels catalans anirà a un referèndum il·legal, sense suport internacional, i avui també sense calendari"

El portaveu del govern s'ha negat a aventurar si la decisió de la Generalitat respon una estratègia per dificultar la reacció del govern espanyol, però ha assegurat que l'executiu de Rajoy està "tranquil" perquè està segur de tenir la llei de la seva part, tots els escenaris ja previstos i totes les vies jurídiques de resposta, estudiades.

Méndez de Vigo ha confirmat que la Moncloa portarà al Tribunal Constitucional la Llei del Referèndum quan es tramiti i que es faran els passos necessaris, però no ha volgut entrar en més detalls. "El govern té previstos tots els escenaris; el que no sap és com actuaran els altres", ha dit l'endemà que el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, descartés aplicar l'article 155 de la Constitució.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut