El secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s'han reunit aquest dilluns al Vat…
El secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, i la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s'han reunit aquest dilluns al Vaticà (EFE)

El govern espanyol diu que les restes de Franco "òbviament no poden anar a l'Almudena"

La vicepresidenta Carmen Calvo assegura que el Vaticà "ha entès" la posició del govern espanyol

RedaccióActualitzat

La Moncloa considera que les restes de Francisco Franco no poden ser enterrades a la catedral de l'Almudena, perquè es podria convertir en un nou lloc de culte al dictador.

"Les restes de Franco no poden ser enlloc on puguin ser enaltides ni homenatjades, perquè està prohibit per la nostra legislació."

Ho ha dit aquest matí, als passadissos del Congrés dels Diputats, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, que ha recordat que "la catedral de l'Almudena no és de titularitat privada, sinó que és responsabilitat de l'Església catòlica" i que "l'Estat, a través del poder l'executiu, ha de garantir que no s'enalteixi Franco enlloc del territori espanyol."

L'Almudena semblava un dels possibles destins de les restes del dictador quan siguin exhumades del Valle de los Caídos, perquè la família Franco hi té un nínxol en propietat a la cripta i havia expressat el desig d'enterrar-les-hi.

 

Calvo ha explicat que va parlar d'aquesta qüestió durant la visita que va fer aquest dilluns al Vaticà, on es va reunir amb el secretari d'Estat, Pietro Parolin.

La vicepresidenta del govern espanyol ha parlat d'una "actitud absolutament col·laboradora de l'Església catòlica per exhumar les restes del dictador" i que això també inclou "el lloc definitiu on les restes puguin anar".

Calvo ha remarcat que la reunió amb Parolin va durar el doble del previst i l'ha qualificada de "molt important i fructífera" i "molt constructiva", fins al punt que "no va poder ser més positiva".

 

En aquest sentit, considera que Parolin "va ententre" que "hem d'intentar, el govern i l'Església, trobar una sortida perquè les restes de Franco estiguin en un lloc en condicions de dignitat, però enlloc on puguin ser objecte de cap tipus d'homenatge o exposició pública".

Calvo, d'altra banda, ha recordat que, aquest mateix dilluns, l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro, també s'ha mostrat contrari a enterrar les restes de Franco a l'Almudena.

També ha avançat que el govern espanyol ha acordat amb l'Església catòlica "trobar una sortida [per a les restes de Franco] que, òbviament, no pot ser l'Almudena".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut