La roda de premsa del Consell Ministres (EFE)
La roda de premsa del Consell Ministres (EFE)

El govern espanyol diu que les declaracions de Vidal són "preocupants" i "s'han d'investigar"

"Es comença per no acatar la sentència del Tribunal Constitucional i s'acaba envaint els drets individuals de les persones", ha sentenciat el portaveu

RedaccióActualitzat

El govern espanyol considera "necessari" s'investigui les manifestacions de l'exjutge i ja exsenador d'ERC Santiago Vidal. Segons el portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, són unes manifestacions "greus" i cal "estar preocupat".

"Es comença per no acatar la sentència del Tribunal Constitucional i s'acaba envaint els drets individuals de les persones", ha sentenciat."

Méndez de Vigo, però, no ha esvaït els dubtes sobre si el seu executiu adoptarà algun tipus d'actuació en aquesta mateixa direcció.

"Jo crec que els que s'han de donar per satisfets o no són els ciutadans catalans de qui el senador dit que la hisenda catalana tenia les seves dades fiscals."          


De Guindos: "Espero que ningú estigui utilitzant dades fiscals amb una finalitat política"

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, ha tret ferro a la polèmica per les xerrades de l'exjutge i fins aquest divendres senador per ERC, Santiago Vidal. De Guindos, que aquest divendres és a Brussel·les per la reunió de l'Ecofin, ha dit que espera que no sigui cert que el govern català ha obtingut il·legalment les dades fiscals dels ciutadans:

"Com a mínim són indicatives, d'alguna manera. Hi ha contradiccions (en les seves afirmacions), com saben. Espero que ningú estigui utilitzant dades fiscals amb una finalitat política, per descomptat."

Pel que fa a l'afirmació de Vidal que hi ha 11 països de la Unió Europea que ja estan compromesos a acceptar una Catalunya independent, el ministre ha dit que "cadascú pot dir el que vulgui", però que l'opinió dels estats europeus és "claríssima".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut