Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres, en la roda informativa posterior al Consell de Ministres.
La vicepresidenta creu que la decisió del CGPJ contra Vidal és un exemple de despolitització. (Foto: EFE)
Madrid

El govern espanyol diu que la decisió contra Vidal demostra la despolitització de la justícia

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría afirma que el CGPJ vol evitar que els jutges facin actuacions de naturalesa política

RedaccióActualitzat

La suspensió durant tres anys de la carrera judicial del jutge Santiago Vidal és, segons el govern espanyol, una mostra de la despolitització de la justícia. Així ho han afirmat avui tant el titular de Justícia com la vicepresidenta espanyola en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Soraya Sáenz de Santamaría nega que el Consell General del Poder Judicial s'hagi mogut per motius ideològics. Tot al contrari, la ministra manté que, amb la decisió d'ahir, es pretén que els jutges i els magistrats no actuïn amb interessos polítics: "El que fa el Consell és, aplicant el règim disciplinari que estableix la llei i la mateixa regulació de l'òrgan, evitar que els jutges facin actuacions de naturalesa política que no els permet el mateix estatut".

La vicepresidenta de l'executiu també ha demanat a Artur Mas que reflexioni i que pensi que alguna cosa deu estar fent malament quan el Tribunal Constitucional o el Consell de Garanties Estatutàries li giren l'esquena. Aquesta és la reacció de Sáenz de Santamaría després que la Generalitat hagi anunciat que enviarà un informe a les institucions europees i a diferents governs de països rellevants del món per argumentar els motius del 27-S.

Segons la vicepresidenta, a la Generalitat i a Artur Mas "li serà molt difícil explicar als estats de dret i democràtics que vulgui adoptar una decisió a la qual s'oposen el Parlament sobirà -en referència al Congrés-, el Tribunal Constitucional i les resolucions dels tribunals". "Crec que això és molt difícil d'explicar per qualsevol dirigent en un marc d'estat de dret com és també, per exemple, la Unió Europea", apunta Sáenz de Santamaría.

 

 

Anar al contingut