Dastis: "Escòcia i Catalunya no són equiparables de cap manera" (EFE)
Dastis: "Escòcia i Catalunya no són equiparables de cap manera" (EFE)
Madrid

El govern espanyol diu que el Regne Unit ha de continuar sencer fora de la UE

El ministre d'Afers Estrangers afirma que s'han malinterpretat les seves declaracions d'aquest cap de setmana quan va dir que, d'entrada, Espanya no vetaria l'adhesió d'Escòcia a la UE

RedaccióActualitzat

Alfonso Dastis ha dit que les seves paraules sobre Escòcia al diari "El País" aquest cap de setmana es van "malinterpretar". Poc abans de participar en un esmorzar organitzat a Madrid pel Fòrum Cinco Días, el ministre espanyol d'Exteriors ha rebutjat que la possible entrada d'Escòcia a la Unió Europea, un cop el Regne Unit abandoni la UE, sigui traslladable a Catalunya. Ha assegurat que la posició d'Espanya sobre aquest tema no ha canviat:

"Escòcia i Catalunya no són equiparables de cap manera. (...) Quan el Regne Unit surti de la Unió Europea, sortirà sencer. I la nostra intenció i el nostre desig és que, fora de la Unió Europea, continuï sencer. Treballarem en aquest sentit. Hem dit reiteradament que Espanya no defensa fragmentacions ni secessions, i que les nostres relacions privilegiades i preferents són d'estat a estat."

Dastis ha dit que no pensa fer més especulacions sobre el futur d'Escòcia. A les declaracions a "El País", el ministre remarcava que Espanya no veu amb bon ulls que cap estat de la Unió iniciï processos de fragmentació, però també deia que si una part del Regne Unit es converteix legalment en estat i vol adherir-s'hi, ho haurà de sol·licitar i fer els passos estipulats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut