Alfonso Dastis, aquest matí, a la seva arribada a Brussel·les
Alfonso Dastis, aquest matí, a la seva arribada a Brussel·les
Brussel·les

El govern espanyol diu que depèn dels jutges demanar l'euroordre contra Puigdemont

Alfonso Dastis ha dit aquest matí a Brussel·les que Puigdemont està subjecte a un procediment judicial a Espanya i que, fora de l'Estat, té llibertat de moviments dins la Unió Europea.

Actualitzat

El govern espanyol afirma que la decisió de reactivar una ordre de detenció internacional contra Carles Puigdemont és competència dels jutges. La fiscalia ja ho ha demanat al jutge Llarena. Des de l'executiu de Rajoy s'afirma que s'ha posat a disposició de la fiscalia tota la informació que tenen les forces de seguretat sobre la situació del president destituït.

Aquest matí, el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, ha recordat que el president cessat pel 155 té un procés judicial pendent a l'estat espanyol:

"El senyor Puigdemont està subjecte a un procediment judicial a Espanya. Fora d'ella, els seus moviments són lliures dins de la Unió Europea. (···) És una qüestió que està sotmesa a tramitació judicial en aquests moments i el govern no hi té gaire a dir."

A la seva arribada a la reunió de ministres d'Afers Exteriors extraordinària que es fa a Brussel·les, Dastis no ha volgut fer cap valoració sobre la decisió de Puigdemont de viatjar a Copenhaguen per participar en un debat sobre Catalunya a la Universitat de la capital danesa. El ministre ha insistit que "és una qüestió que competeix als jutges avaluar i decidir".

Recordem que la Fiscalia de l'Estat espanyola va anunciar que, si Puigdemont anava a Copenhaguen, estava disposada a sol·licitar "immediatament" l'ordre de detenció internacional. A primera hora d'aquest matí, la Fiscalia ja ha fet la petició al jutge.

El ministre espanyol ha dit que no coneixia "els detalls" d'aquest desplaçament a Dinamarca del president de la Generalitat cessat. "Quan a un el conviden, hi va", s'ha limitat a dir Dastis.

Bildu avisa l'Estat que pot fer "novament, el ridícul"

EH Bildu ha advertit que l'estat espanyol pot fer "novament, el ridícul" davant la comunitat internacional, si reactiva l'euroordre contra Puigdemont. En una entrevista a Onda Vasca, el senador de Bildu Jon Iñarritu ha afirmat que "el poder judicial de l'Estat ja es va haver de fer enrere sobre les ordres de detenció europees presentades a Bèlgica per no entrar dins dels 32 supòsits que recull l'euroordre". "Començant de nou aquest procés", afegeix Iñarritu, "l'Estat podria fer, un cop més, un altre ridícul internacional."

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut