El Congrés debatrà els pressupostos del 2017 a partir de demà, dilluns

El govern espanyol diu a Puigdemont que no pot impedir una votació al Congrés

Puigdemont ha enviat una carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en què demana poder explicar al Congrés el referèndum

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ja ha respost la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en què demana poder explicar al Congrés el referèndum.

El govern espanyol veu en la carta de Puigdemont una rectificació pel fet que vulgui anar al Congrés, però li recorden que no pot decidir el format i posar obstacles a una votació.

El govern espanyol considera erràtica la postura de Puigdemont i el convida a explicar al Parlament la via unilateral i la llei de transitorietat amb què s'està treballant.

Per l'últim, adverteix Puigdemont, que no pot condicionar el format amb què compareixerà, ho decidirà la cambra, i encara menys posar obstacles perquè el Congrés doni la seva opinió a través d'una votació.

En la carta del president Puigdemont recalcava que li sembla important que tots els diputats puguin escoltar les raons per les quals s'ha arribat fins aquí. També vol explicar per què el govern ha demanat dialogar sobre la proposta de referèndum amb el govern espanyol. Puigdemont recorda a la presidenta que ja ha convocat el referèndum per a l'1 d'octubre i li remet la pregunta. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut