Roda de premsa del Consell de Ministres
Roda de premsa del Consell de Ministres
Madrid

El govern espanyol descarta que Rajoy comparegui al Congrés per explicar la renúncia del ministre Soria

El govern espanyol defensa la decisió del ministre José Manuel Soria, però Montoro adverteix que "ningú que hagi operat des de paradisos fiscals pot estar al govern"

RedaccióActualitzat
El govern espanyol defensa la figura del ministre José Manuel Soria, que ha deixat tots els càrrecs arran de la seva vinculació amb els "papers de Panamà". La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ho considera un exercici de responsabilitat i diu que s'ha de respectar la presumpció d'innocència.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría ha descartat que Rajoy comparegui al Congrés per donar explicacions sobre aquest cas, tal com ha demanat l'oposició.

Montoro: "Ningú que hagi operat des de paradisos fiscals pot estar al govern"

El ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ha estat el més contundent a l'hora de valorar la situació de Soria. Montoro diu que encara s'ha de confirmar que el ja exministre tingués diners en un paradís fiscal però afirma que si hi ha "indicis legítims de sospita" no pot estar al govern.

Els responsables públics, diu Montoro, tenen obligacions i han de tenir clar quines són les seves limitacions.

Montoro també ha demanat als que tenen accés als "papers de Panamà" que els donin a les autoritats. Diu que és la seva obligació.

El ministre ha explicat que l'Agència Tributària ja ha actuat d'ofici i ha sol·licitat els "papers de Panamà" al Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut