La vicepresidenta espanyola, durant la roda de premsa del Consell de Ministres
La vicepresidenta espanyola, durant la roda de premsa del Consell de Ministres
Madrid

El govern espanyol desbloqueja les inversions per als accessos ferroviaris al port de Barcelona

La mesura arriba coincidint amb l'inici de la campanya electoral i després de mesos de retard

RedaccióActualitzat

Coincidint amb l'inici de la campanya electoral i després de mesos de retard, el Consell de Ministres ha aprovat finalment desbloquejar les inversions per als accessos ferroviaris al port de Barcelona. Aquesta infraestructura, molt reivindicada i bàsica per al Corredor Mediterrani, suposa una inversió de 150 milions d'euros.

D'aquests 150 milions d'euros, ADIF n'aportarà 77 i la resta aniran a càrrec de l'Autoritat del Port de Barcelona. Es preveu que els accessos seran operatius el 2018.

La vicepresidenta espanyola, durant la roda de premsa del Consell de Ministres en què ha fet l'anunci, ha destacat la prioritat d'aquesta infraestructura i ha destacat el gran esforç tècnic que s'ha fet per tancar uns convenis que han requerit molta col·laboració entre administracions, les quals, ha dit, han treballat molt estretament.

El govern espanyol en funcions també ha aprovat un segon conveni, per al qual ADIF es farà càrrec de la gestió d'un tram de la via fèrria portuària, que fins ara gestionava Ferrocarrils de la Generalitat, per poder executar les obres de millora i modernització dels accessos.

A més, l'executiu espanyol també ha aprovat ajudes per valor de 6,5 milions d'euros per a obres d'emergències en diferents conques hidrogràfiques afectades per inundacions i crescudes de rius.

Anar al contingut