El govern espanyol desautoritza l'obertura de sis noves delegacions de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Afers Exteriors ha fet públic un comunicat en què desautoritza l'obertura de noves delegacions de la Generalitat a l'estranger. El govern espanyol ja va recórrer la reobertura de les seus tancades pel 155, però en aquest cas es refereix a les noves delegacions que el govern té previst obrir.

El ministeri ha fet un informe, no vinculant, desfavorable a l'obertura de sis noves delegacions de la Generalitat a l'estranger. El ministre Josep Borrell manté així la pressió sobre el projecte de les delegacions exteriors de la Generalitat.

L'informe d'ara fa referència a les oficines de Viena, Tallinn, Zagreb, Lisboa, Estocolm i Beirut. Segons l'informe d'Exteriors, s'utilitzarien "per donar suport a objectius contraris als principis de la política exterior d'Espanya".

A l'agost, el govern de Pedro Sánchez ja va presentar un recurs contra la reobertura de les ambaixades al Regne Unit, Irlanda, Alemanya, els Estats Units, Itàlia, Suïssa i França. Algunes ja s'han reobert i la setmana vinent es tornarà a posar en marxa la de Washington.

El conseller Ernest Maragall ho ha definit com un atac directe a l'acció exterior catalana, però avisa que no aturaran el projecte.


El president Quim Torra el repiula a Twitter amb comentari. L'anima perquè considera que en aquests moments és vital l'acció exterior catalana.


ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut