Madrid

El govern espanyol defensa que anar contra la Constitució és anar contra les lleis europees

El ministre portaveu ha fet seves les paraules del president del Parlament europeu en la mateixa línia

RedaccióActualitzat

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu del govern espanyo ha defensat la independència del sistema judicial. Segons Íñigo Méndez de Vigo, no té cap sentit contraposar la llei a la democràcia, ja que la llei, assegura, és una expressió de la voluntat democràtica de tots els espanyols.

És clar que els tribunals formen part de la democràcia. I a Espanya tenim un poder judicial independent garantit per la Constitució, que és una garantia més del compliment de les lleis.

Méndez de Vigo ha advertit els acusats del 9-N i el govern català que buscar empara a la Unió Europea no servirà de res, perquè a Europa, diu, tenen molt clar que actuar contra la Constitució espanyola és anar també contra la llei europea. Així ha fet seves les paraules que aquest divendres ha dit el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, de visita oficial a Madrid.

Les regles constitucionals espanyoles són també regles per a Europa. Per això és un problema intern d'Espanya. És important per nosaltres respectar les regles de la Constitució espanyola. Són regles també per a la Unió Europea.

Aferrant-se a aquestes declaracions, Méndez de Vigo ha demanat al govern de la Generalitat que digui la veritat als catalans i que en lloc d'anar a Europa a parlar a un grup d'amics, parli amb les autoritats europees que des de fa anys, afegeix, mantenen la mateixa posició.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut