Madrid

El govern espanyol defensa no publicar la llista d'amnistiats i treu pit per la lluita contra el frau

Sánchez diu que publicaran ells les llistes si guanyen les eleccions

RedaccióActualitzat

Tensió a la sessió de control al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, amb el "cas Rato" de rerefons. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha retret a Rajoy que no doni la cara i que hagi bloquejat les peticions de compareixença al Congrés sol·licitades per l'oposició per donar explicacions sobre els suposats casos de corrupció, de finançament del seu partit. "Vostè passarà a la història com el president de la democràcia que més compareixences ha rebutjat" i ho ha xifrat: 70.

En concret, ha retret al president del govern espanyol que hagi bloquejat una comissió d'investigació sobre el "cas Rato" mentre que en van exigir una al Parlament català. "Vostès el que fan és rebutjar una comissió d'investigació quan en van demanar una al Parlament de Catalunya per parlar del frau i ara torna a rebutjar publicar la llista defraudadors." I l'adverteix que si no publiquen la llista dels amnistiats "ho farem nosaltres" si el PSOE guanya les eleccions. Sánchez ha lamentat que el president del govern espanyol protegeixi aquells que han defraudat Hisenda i acusa el ministre Montoro d'obstruccionisme.

Després de recordar les dues amnisties dels socialistes, el president espanyol ha rebutjat la publicació de la llista. En aquest sentit, ha etzibat: "Vostès han estat al govern d'Espanya i no va donar mai cap dada. Jo també compliré la meva obligació." En la sessió de control al Congrés, el president espanyol ha acusat també el líder del PSOE de plantejar iniciatives que suposen una "pèrdua de qualitat" de l'oposició.

En qualsevol cas, Rajoy ha tret pit per la lluita de l'Agència Tributària contra el frau, que ha permès, ha dit, aflorar 124.000 milions de capitals que estaven a l'estranger i recaptar 34.785 milions d'euros en aquesta legislatura. Segons ha dit, es tracta de les "millors dades de l'Agència Tributària".

A Catalunya, el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha optat per la prudència quan li han preguntat sobre la polèmica al voltant de la no publicació de la llista dels 715 contribuents sospitosos d'haver blanquejat capitals. Mas-Colell ha assegurat que no cal precipitar-se i que és imprescindible actuar d'acord amb el que diu la llei.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut